GEWA Guitars & Bags
Ovation Guitars
Manuel Rodríguez

 

Tietoja meistä

Main About us image

Georg Walther perusti GEWA music -yhtiön vuonna 1925 Adorfissa, Vogtlandissa. Georg Walther ja pieni ryhmä alueen viulunvalmistajia keskittyivät erityisesti käsintehtyjen instrumenttien rakentamiseen ja myyntiin sekä pian sen jälkeen näille sopiviin koteloihin.

Vogtlandin aluetta Saksassa pidetään yhtenä maailman johtavista alueista klassisten soittimien suunnittelussa, kehittämisessä ja rakentamisessa. Jotkut alan tunnetuimmista merkeistä ovat peräisin kotiseudultamme, joten ei ollut kaukaa haettu, että 1930-luvulla Georg Walther päätti valmistaa oman sarjansa GEWA-tuotemerkillä Vogtlandin alueen kitaranvalmistaja-mestarien toimesta. Pikkuhiljaa GEWA-brändin alla olevien instrumenttien kehittäminen ja myynti nousi yrityksen kannalta tärkeäksi.

Main About us image

Toisen maailmansodan ja Neuvostoliiton Vogtlandin miehityksen seurausten vuoksi, Georg Walther päätti nopeasti muuttaa 20 parhaan työntekijänsä kanssa Mittenwaldiin Baijeriin. Kaupungin laajan historian ansiosta GEWA pystyi nopeasti omaksumaan vanhan liiketoimintamallin kielisoittimien alalla. 1980-luvun lopulla yritys päätti palata omaan klassisten ja akustisten kitaroiden kehittämiseen. Saksan yhdistymisen ansiosta GEWA pystyi palkkaamaan erittäin päteviä kitaranvalmistajia entisestä DDR:n valtionyrityksestä "Musima" (Musikinstrumentenbau Markneukirchen). Siitä lähtien kitaroita on kehitetty itse GEWA:ssa ja niitä valmistetaan useissa tuotantolaitoksissa. GEWA:n menestyneimpiä instrumentteja ovat Pro Arte-, Pro Natura- ja Pro Andalus -sarjat.

Main About us image

Vuonna 2015 GEWA:sta tuli ensin legendaarisen roundback-kitarabrändin Ovationin eurooppalainen jakelija alabrändeineen - Applause (aloitustason kitarat) ja Adamas (ammattikitarat). Vuonna 2020 sovittiin yhdysvaltalaisen kumppanin Drum Workshop Inc:n kanssa brändin ostamisesta. Siitä lähtien Ovation-brändi on ollut osa GEWA Guitarsin omaa tuotemerkkiportfoliota. Kehitys tapahtuu yhteistyössä yhdysvaltalaisen New Hartfordissa sijaitsevan Ovationin ja Adorfin kehitysosaston kanssa. Adamas-merkin instrumentit valmistetaan GEWA:n omassa tehtaassa New Hartfordissa, CT, USA.

Main About us image

GEWA-kitaravalikoima tarjoaa kaiken ikäisille ja -tasoisille kitaristeille oikean soittimen. Aloittelijoille ja vasta-alkajille tarkoitettuja soittimia valmistetaan Aasiassa tuotemerkeillä GEWA ja Caballero (by MR). Korkeimpien ympäristö-, terveys- ja sosiaalistandardien noudattaminen on erityisen lähellä sydäntämme. Tunnemme velvollisuutemme käyttää vain vesiliukoisia lakkoja; ei vain asiakkaidemme vaan myös työntekijöidemme kannalta. Tämä estää allergisten reaktioiden syntymisen joutuessaan kosketuksiin ihon kanssa. Lisäksi näitä lakkoja käyttämällä suojelemme työntekijöitämme joutumasta kosketuksiin keuhkoille haitallisten myrkyllisten aineiden kanssa.

Link to GEWA Responsibility

Main About us image
Responsive image

Ovationin lisäksi Manuel Rodriguez Guitarras -brändistä tuli osa GEWA Guitarsia vuonna 2021. Soittimet kehitetään tiiviissä yhteistyössä Manuel Rodriguez III:n ja Adorfissa toimivan kehitystiimin kanssa ja valmistetaan Euroopassa.