GEWA Guitars & Bags
Ovation Guitars
Manuel Rodríguez

 

Over ons

Main About us image

GEWA music werd in 1925 opgericht door Georg Walther in Adorf, Vogtland. Georg Walther en een klein team van vioolbouwers uit de regio concentreerden zich op de bouw en verkoop van speciaal handgemaakte instrumenten en kort daarna de bijbehorende koffers.

De regio Vogtland in Duitsland wordt beschouwd als een van 's werelds toonaangevende regio's voor het ontwerpen, ontwikkelen en bouwen van klassieke muziekinstrumenten. Enkele van de meest gerenommeerde merken in de industrie hebben hun oorsprong in onze thuisregio, dus het was niet vergezocht dat Georg Walther in de jaren dertig besloot om zijn eigen serie onder het merk GEWA te laten produceren door meestergitaarmakers in de regio Vogtland . Beetje bij beetje won de ontwikkeling en verkoop van instrumenten onder het merk GEWA aan belang voor het bedrijf.

Main About us image

Vanwege de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog en de bezetting van het Vogtland door de Sovjet-Unie, besloot Georg Walther van de ene op de andere dag met 20 van zijn beste medewerkers te verhuizen naar Mittenwald in Beieren. Door de uitgebreide geschiedenis van de stad kon GEWA snel het oude bedrijfsmodel in de snaarinstrumentensector oppikken. Eind jaren 80 besloot het bedrijf om weer over te gaan op de eigen ontwikkeling van klassieke en akoestische gitaren. Door de hereniging kon GEWA hooggekwalificeerde gitaarbouwers inhuren van het voormalige DDR-staatsbedrijf "Musima" (Musikinstrumentenbau Markneukirchen). Vanaf dat moment werden gitaren bij GEWA in eigen huis ontwikkeld en op verschillende productie locaties geproduceerd. De meest succesvolle instrumenten van GEWA zijn de Pro Arte, Pro Natura en Pro Andalus series.

Main About us image

In 2015 werd GEWA aanvankelijk de Europese distributeur van het legendarische roundback gitaarmerk Ovation met zijn submerken - Applause (instapgitaren) en Adamas (professionele gitaren). In 2020 werd een akkoord bereikt met de Amerikaanse partner Drum Workshop Inc. om het merk over te nemen. Sindsdien maakt het merk Ovation deel uit van het eigen merken portfolio van GEWA Guitars. De ontwikkeling vindt plaats in een samenwerking tussen de Amerikaanse productie van Ovation in New Hartford en de ontwikkelingsafdeling in Adorf. De instrumenten van het merk Adamas worden vervaardigd in GEWA's eigen fabriek in New Hartford, CT, USA

Main About us image

Het GEWA gitaar assortiment biedt gitaristen van alle leeftijden en ervaringsniveaus het juiste instrument. Instrumenten voor beginnende spelers worden in Azië vervaardigd onder de merken GEWA en Caballero (door MR). Naleving van de hoogste milieu-, gezondheids- en sociale normen ligt ons bijzonder na aan het hart. Wij voelen ons verplicht om alleen wateroplosbare lakken te gebruiken; niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze medewerkers. Dit voorkomt dat allergische reacties optreden bij contact met de huid. Daarnaast beschermen we door het gebruik van deze lakken onze medewerkers tegen het in contact komen met giftige stoffen die schadelijk zijn voor de longen.

Link to GEWA Responsibility

Main About us image
Responsive image

Naast Ovation werd het merk Manuel Rodriguez Guitarras in 2021 onderdeel van GEWA Guitars. De instrumenten worden in nauwe samenwerking met Manuel Rodriguez III en het in Adorf gevestigde ontwikkelingsteam ontwikkeld en in Europa geproduceerd.