Brands

Manuel Rodriguez

Responsive Image

Logo Manuel Rodriguez

Al meer dan 115 jaar maakt GUITARRAS MANUEL RODRÍGUEZ instrumenten in de traditie van de Madrid School voor Spaanse gitaarbouw.

Het familiebedrijf werd in 1905 in Madrid opgericht en is daarmee de op één na oudste gitaarfabrikant ten zuiden van de Pyreneeën. De huidige gitaarbouwer Manuel Rodríguez III groeide op in Californië en Spanje en is al de derde generatie die zijn vak uitoefent. De kosmopolitische manier van leven die Manuel zo kenmerkt, weerspiegelt zich in elk instrument. Hun unieke gratie en onmiskenbare sound zijn het resultaat van de bekwame combinatie van de traditie en moderniteit van het ambacht, de geschiedenis en toekomst van muziek, en het vakmanschap en de ervaring van de bouwers.

"We beleven de ontwikkeling van onze gitaren met passie, waardoor we er van generatie op generatie steeds meer in zijn geslaagd om een ​​eeuwenoude fabricagetechniek steeds verder te perfectioneren." - Manuel Rodríguez III.

In samenwerking met GEWA Music heeft Manuel Rodriguez nu zijn gitaarserie van de grond af opnieuw ontworpen en duidelijke kwaliteitsnormen vastgesteld. Niet in de laatste plaats worden ECOLOGÍA, TRADICÍON, ACADEMIA, SUPERIOR en MAGISTRAL onder zijn persoonlijke supervisie in Europa vervaardigd. De SIGNATURE LEGACY uniques komen zelfs rechtstreeks uit Spanje, waar de meester nog steeds zijn eigen atelier runt.

GUITARRAS MANUEL RODRÍGUEZ – Rich in sound, history and beauty since 1905.

Series

Magistral

Magistral

Signature Legacy

Signature Legacy

Superior

Superior

Academia

Academia

Tradicion

Tradicion

Ecólogia

Ecólogia

Terug
Volgende
Magistral

Magistral

Signature Legacy

Signature Legacy

Superior

Superior

Academia

Academia

Tradicion

Tradicion

Ecólogia

Ecólogia

Magistral

De Manuel Rodríguez MAGISTRAL serie is een volledig massieve model serie met unieke eigenschappen tegen een uiterst aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.


Naast het gebruik van massief hout zorgt de originele Spaanse halsvoet voor een snelle respons, optimale klankontwikkeling, langdurige sustain en maximale stabiliteit. In deze koningsklasse van gitaarbouw strekt de eendelige hals zich uit in de body en is direct verbonden met de zijkanten, achterkant en bovenkant. Het hiervoor gebruikte cedro hout is bijzonder licht en optimaliseert de balans van de gitaar.


Daarnaast hebben de gitaren, die handgemaakt zijn in Europa, nog andere features die in deze bescheiden prijsklasse best bijzonder zijn. Deze omvatten de stabiliserende hals inlay van ebbenhout, de toets (ook gemaakt van ebbenhout), de zadel en brug inlay, hand gevijld van geolied vintage bot, evenals de eco-hoogglanslak op waterbasis.


Een bijzonder feature van alle Manuel Rodríguez 4/4 gitaren is de GEWA armsteun, die twee doorslaggevende voordelen biedt: de ronde vorm zorgt voor een bijzonder aangenaam speelgevoel en laat het bovenblad vrij trillen over het hele oppervlak, omdat het demping door de juiste arm bovenop geplaatst.

Meer geluid, meer comfort.


De innovatieve Moreno 12-gaats brug is speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat de snaren altijd dezelfde aandrukkracht op het bruginzetstuk hebben. In tegenstelling tot de standaard 6-gaats brug kunnen de snaren gemakkelijker, sneller en steviger worden vastgemaakt. Het risico dat de snaren er doorheen glippen en het bovenblad beschadigen wordt sterk verminderd.


German made Hannabach 815HTC-snaren zijn in de fabriek gemonteerd en ronden de klankkwaliteit van deze serie perfect af.

Producten

Signature Legacy

Meesterschap in vakmanschap.


SIGNATURE LEGACY is de bundeling van tientallen jaren ervaring in het maken van gitaren in de Rodríguez familie.


Luthier Manuel Rodríguez III bouwt prachtige gitaren in zijn privé atelier op het Iberisch schiereiland, 100% handarbeid van kostbaar klankhout. Sommige van deze bossen zijn al generaties lang in de familie en sommige zijn wel 50 jaar oud.


Deze prachtige juweeltjes hebben alle kenmerken die een meesterlijke klassieke gitaar onderscheiden.


Elk bovenblad wordt individueel met de hand geselecteerd.


Niets anders dan de originele Spaanse halsvoet komt in aanmerking voor de lichte cederhals. In deze koningsklasse in gitaarbouw strekt de eendelige hals zich uit in de body en is direct verbonden met de zijkanten, achterkant en bovenkant. Dit zorgt niet alleen voor een enorme stabiliteit, maar ook voor een optimale trillingsoverdracht, snellere respons en langere sustain.


De prachtige ebbenhouten toets en body van deze uitstekende instrumenten zijn ingelegd met unieke inlays van individuele schoonheid en elegantie.


Om de sound af te ronden, wordt het instrument individueel naar wens uitgerust met hoogwaardige snaren van Hannabach, Made in Germany.


Alle gitaren worden geleverd in een luxe koffer.


Elk individueel instrument is uniek en wordt gemaakt door een meestervakman. Daarom moet er altijd rekening worden gehouden met een wachttijd van enkele maanden voor deze unieke karaktervolle stukken.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/gewamusic.com/httpdocs/gewamusic-com/website/views/scripts/gewamusic/brand.php on line 853

Producten

Superior

De Manuel Rodríguez SUPERIOR serie biedt verbluffende instrumenten met uitzonderlijk aantrekkelijk grained body hout.


De uitmuntendheid van deze gitaren is geenszins beperkt tot hun uiterlijk.


Alle modellen zijn voorzien van een originele Spaanse halsvoet, de koningsklasse in de gitaarbouw. Bij deze speciale bouwmethode loopt de hals uit één stuk door in de body en is direct verbonden met de zijkanten, achterkant en bovenkant. Dit zorgt niet alleen voor een enorme stabiliteit, maar ook voor een optimale trillingsoverdracht, snellere respons en langere sustain.

Het hart van een Spaanse gitaar.


Alle SUPERIOR instrumenten zijn handgemaakt in Europa en hebben extra features die in deze bescheiden prijsklasse best bijzonder zijn. Deze omvatten de mahonie hals, die een ebbenhouten inleg op de achterkant heeft voor stabiliteit, de zadel en brug inlay, hand gevijld van geolied vintage bot, en de eco-hoogglanslak op waterbasis.


De innovatieve Moreno 12-gaats brug zorgt door zijn speciale constructie ervoor dat de snaren altijd dezelfde aandrukkracht op de bruginleg hebben. In tegenstelling tot de standaard 6-gaats brug kunnen de snaren gemakkelijker, sneller en steviger worden vastgemaakt. Het risico dat de snaren er doorheen glippen en het bovenblad beschadigen wordt sterk verminderd.


Een bijzonder feature van alle Manuel Rodríguez 4/4 gitaren is de GEWA armleuning, die twee doorslaggevende voordelen biedt: de ronde vorm zorgt voor een bijzonder aangenaam speelgevoel en laat het klankbord vrij over het hele oppervlak trillen, omdat het demping door de juiste arm bovenop geplaatst.

Meer geluid, meer comfort.


German made Hannabach 815HTC-snaren zijn in de fabriek gemonteerd en ronden de klankkwaliteit van deze serie perfect af.

Producten

Academia

ACADEMIA is de eerste serie in het Manuel Rodríguez assortiment met de originele Spaanse halsvoet, de koningsklasse in de gitaarbouw. Bij deze speciale bouwmethode loopt de hals uit één stuk door in de body en is direct verbonden met de zijkanten, achterkant en bovenkant. Dit zorgt niet alleen voor een enorme stabiliteit, maar ook voor een optimale trillingsoverdracht, snellere respons en langere sustain.

Het hart van een Spaanse gitaar.

De vier uitvoeringen van de ACADEMIA serie, allemaal in 4/4 formaat, verschillen in de prachtige versieringen en materialen van het bovenblad en de zijkanten. Hier moet je zien, horen en ervaren wat je leuker vindt.

Alle ACADEMIA instrumenten zijn handgemaakt in Europa en hebben extra features die in deze bescheiden prijsklasse vrij bijzonder zijn. Deze omvatten de mahonie hals met Ovangkol toets, de zadel en brug inlay, hand gevijld van geolied vintage bot, en de eco hoogglans lak op waterbasis.

Een bijzonder feature van alle Manuel Rodríguez 4/4 gitaren is de GEWA armsteun, die twee doorslaggevende voordelen biedt: met zijn ronde vorm zorgt hij voor een bijzonder aangenaam speelgevoel en laat het bovenblad vrij trillen over het hele oppervlak, omdat het demping voorkomt doordat de rechterarm er bovenop wordt geplaatst.

Meer geluid, meer comfort.

Hannabach 815HTC-snaren van Duitse makelij zijn in de fabriek omwonden en ronden de klankkwaliteit van deze serie perfect af.

Producten

Tradicion

Tradition in look and sound.


De TRADICION serie combineert de typische kenmerken van de klassieke gitaarbouw in meerdere opzichten. Dit begint al bij de materiaalkeuze: voor het bovenblad is massief ceder gebruikt, terwijl het achter-en zijblad van mahonie zijn. Dit resulteert in een traditionele uitstraling die aangenaam wordt onderstreept door een eco-matte lak op waterbasis.


Qua klank zijn de instrumenten, die handgemaakt zijn in Europa, moderaat gestemd en ontworpen voor een gebalanceerde sound. Dit wordt onder meer verzekerd door de traditionele halsconstructie met zwaluwstaart verbinding, die niet alleen een hoge stabiliteit maar ook een zeer goede trillingsoverdracht garandeert.


Een bijzonder feature van alle Manuel Rodríguez 4/ 4 gitaren is de GEWA armsteun, die twee duidelijke voordelen biedt: met zijn ronde vorm zorgt hij voor een bijzonder aangenaam speelgevoel en laat het bovenblad vrij trillen over het hele oppervlak, omdat het demping voorkomt doordat de rechterarm er bovenop wordt geplaatst.

Meer geluid, meer comfort.


German made Hannabach 815HTC snaren worden in de fabriek opgewonden en ronden het klankconcept van deze serie perfect af.


De instrumenten van de Manuel Rodríguez TRADICION serie zijn verkrijgbaar in alle vijf in de handel verkrijgbare maten tot de kleine 1/4 gitaar.

Producten

Ecólogia

De Manuel Rodríguez ECOLOGÍA serie grijpt terug op de tradities van de Europese gitaarbouw van de overgrootvaders. In die tijd werd alleen hout gebruikt dat voor de huisdeur groeide en beschikbaar was. Pas veel later verdrong de internationale handel, inclusief tropische houtsoorten, de lokale bossen die decennialang waren beproefd.


De serie is in essentie gebaseerd op deze oude tradities en is daarmee ecologisch actueel. Er wordt geen enkel stuk tropisch hout gebruikt. In plaats daarvan worden Europese houtsoorten zoals spar, walnoot, esdoorn en acacia gebruikt. Verder wordt alleen eco-matte lak op waterbasis gebruikt. Dit algehele ecologisch duurzame ontwerp onderscheidt de ECOLOGÍA serie duidelijk van andere gitaren.


Qua klank zijn de instrumenten, die handgemaakt zijn in Europa, moderaat gestemd en ontworpen voor een gebalanceerde sound. Dit wordt onder meer verzekerd door de traditionele halsconstructie met zwaluwstaart verbinding, die niet alleen een hoge stabiliteit maar ook een zeer goede trillingsoverdracht garandeert.


Een bijzonder featurevan alle Manuel Rodríguez 4/4 gitaren is de GEWA armsteun, die twee duidelijke voordelen biedt: met zijn ronde vorm zorgt hij voor een bijzonder aangenaam speelgevoel en laat het bovenblad vrij trillen over het hele oppervlak, omdat het demping voorkomt doordat de rechterarm er bovenop wordt geplaatst.

Meer geluid, meer comfort.


German made Hannabach 815HTC snaren worden in de fabriek opgewonden en ronden het klankconcept van deze serie perfect af.


De instrumenten van de Manuel Rodríguez ECOLOGÍA serie zijn verkrijgbaar in alle vijf in de handel verkrijgbare maten tot de kleine 1/4 gitaar.

Producten

Toon alle producten van het merk

Toon alle producten van het merk
Responsive image Responsive image
Manuel Rodriguez