Brands

Caballero by MR

Responsive Image

Logo Caballero by MR

Caballero was de naam van de grootvader van Manuel Rodríguez, de eerste gitaarbouwer van deze traditionele fabriek. De persoon met wie alles begon.

Ter ere van hem moest een merk in het leven worden geroepen dat staat voor het begin (Spaans: principio). Het begin van muzikale groei, de intrede in de wereld van het gitaarspel.

Het eerste contact met gitaren die dat Spaanse iets hebben, die licht en uitgebalanceerd zijn, die inspireren met hun snelle respons.

De Caballero by MR gitaren zijn ontworpen door Manuel Rodríguez in samenwerking met het Duitse GEWA ontwikkelingsteam. Voor de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding worden ze geproduceerd in de eigen productiefaciliteiten van GEWA in Azië, wat de enige reden is waarom ze zo aantrekkelijk geprijsd en toch zo overtuigend zijn in termen van kwaliteit.

Principio

Het begin [Spaans: Principio] van al het gitaarspel heeft een goed maar betaalbaar instrument nodig.


De PRINCIPIO instrumenten van Caballero by MR zijn hier perfect voor, omdat ze een absoluut geweldige prijs-kwaliteitverhouding beloven.

"Amazing" is in dit geval echt het juiste woord, want de gitaren hebben een uitzonderlijk goed geluid voor deze prijsklasse, zijn erg licht maar toch erg stabiel.

Dit komt vooral door de speciale constructie van de hals van okoumé hout. De versteviging met twee vederlichte carbonstaven zorgt voor een bijzondere stabiliteit in dit gevoelige gebied.


De gitaa rbody is volgens traditionele bouwmethoden geassembleerd: voor het bovenblad wordt massief sparren of ceder gebruikt en de achterkant en zijkanten zijn gemaakt van sapele. De eco-matte lak op waterbasis zorgt voor een aangenaam gevoel en draagt ​​ook aanzienlijk bij aan het open klankkarakter van de instrumenten, omdat het hout door de openporige behandeling veel vrijer kan trillen.


De visuele kwaliteiten van de instrumenten worden verder benadrukt door het houten mozaïek klankgat rozet en de vergulde mechanieken.


Hannabach 600HT nylon snaren van Duitse makelij met carbon G3-snaar zijn in de fabriek gemonteerd en ronden het klankconcept van deze serie perfect af.


De puur akoestische modellen van de PRINCIPIO serie zijn verkrijgbaar in de vier standaard maten 4/4, 7/8, 3/4 en 1/2.


Daarnaast zijn er twee elektro-akoestische versies.


De versie met een massief sparren bovenblad heeft een discrete matzwarte open-pore lak finish. Door de iets plattere body wordt het feedback gedrag van de gitaar veel gecontroleerder wanneer deze versterkt wordt bespeeld.

Verder heeft hij een iets smaller zadel van 48 mm. Dit is vooral handig voor muzikanten met kleinere handen of die slechts af en toe hun steelstring inruilen voor een nylon gitaar.


Het model met een massief ceder bovenblad heeft 4/4 standaardafmetingen voor zijdiepte en zadelbreedte, maar biedt een cutaway die de toegang tot de hogere noten vergemakkelijkt.

Producten

Toon alle producten van het merk

Toon alle producten van het merk
Responsive image Responsive image
Caballero by MR